Systemgendannelse Windows 10

systemgendannelse Windows 10

Systemgendannelse Windows 10

Systemgendannelse i Windows 10 redder dig, når din computer giver op…

Det sker unægteligt på et tidspunkt, at din computer ikke vil starte korrekt eller du har andre problemer. I denne artikel kigger vi nærmere på de forskellige muligheder. Generelt set, så er Microsoft´s Windows 10 et rigtig godt og stabilt styresystem. Faktisk så er det nok det mest stabile styresystem, som Microsoft har lavet. MEN engang imellem, så sker det, at du bliver nød til at hjælpe det lidt på vej.

Så selvom jeg håber du ikke får brug for systemgendannelsen, så er det bestemt værd at bruge et par minutter på at læse denne artikel og gøre dig bekendt med systemgendannelse i Windows 10. Du vil uden tvivl takke dig selv, når du en dag står i situationen……

Og ja! man beholder sine filer ved systemgendannelse, så du mister ikke dine dyrbare fotos 🙂

Hvad er systemgendannelse i Windows 10?

Ligesom i tidligere versioner af Windows, så giver systemgendannelsen i Windows 10 dig mulighed for at skrue tiden tilbage på din Windows-installation med f.eks. 3 måneder. Dette hjælper dig, hvis du ikke kan starte din computer eller får andre fejl. Du skruer den 3 måneder tilbage til et tidspunkt, hvor den virkede korrekt. Dette er muligt, fordi Windows 10 laver gendannelsespunkter, når der sker noget betydeligt. Dette kan f.eks. være, når du installerer nogle nye programmer eller opdateringer i Windows.

MEN her kommer hele grunden og hvorfor du skal være opmærksom på denne artikel. Systemgendannelse i Windows 10 er nemlig deaktiveret som udgangspunkt, så du skal selv ind og aktivere det.

Hvad er systemgendannelse i Windows 10

Sådan aktiverer du systemgendannelse

Gå ned og klik på “Start”(flaget nederst til venstre), skriv gendannelse. Så kommer der et resultat frem som hedder “Opret et gendannelsespunkt”. Dette klikker du på og herefter åbner et nyt vindue. I det nye vindue klikker du på fanebladdet “Systembeskyttelse” og herefter på “Konfigurer”.

aktivering i Windows 10

 

 

Så skal du trykke på “Slå systembeskyttelse til” og bruge “glideren” ud for “Maks. Diskplads”, for at vælge hvor meget plads du vil bruge. Jeg anbefaler du sætter den på 10%.

3 systemgendannelse windows 10 aktivering
Så skal du bare trykke “OK”, og nu er systemgendannelse slået til. Windows 10 vil herefter automatisk oprette disse gendannelsespunkter, men du kan også gøre det manuelt, hvis du f.eks. skal til at lave store ændringer på din computer. Dette kan du bare gøre i det første vindue(se nedenfor).

 

Alarm!!! Pludselig vil din computer ikke starte og du skal gendanne din computer

Forestil dig dette….. Det er en smuk sommerdag, fuglene synger og du sætter dig ned i et køligt hjørne fordi du vil lave noget vigtigt på din computer, MEN pludselig vil din computer ikke starte…… Dit hjerte begynder at banke, fordi du har jo din vigtige jobansøgning liggende på computeren og den skal sendes idag! Straks tænker du at ringe til Medieland og få computerhjælp 🙂 MEN pludselig kommer du i tanke om denne artikel, som du læste for noget tid siden, og husker at du aktiverede din systemgendannelse i Windows 10. Du gendanner din computer til et tidligere punkt, og vupti, så starter din computer igen….
Men hvordan skruer du så din computer tilbage til et bestemt gendannelsespunkt?

 

Du kan gendanne på flere måder

Hvis du kan starte Windows op – Gå ned og klik på “Start”, skriv “System” og tryk på søgeresultatet med en computer som hedder “System”. I det nye vindue som åbner, klikker du på “Systembeskyttelse” og herefter på “Systemgendannelse”. Der starter nu en guide, som du blot skal følge. PS. denne metode fungerer også, hvis du kan starte din computer i fejlsikret tilstand.

Windows System menu ved systemgendannelse Windows 10

Hvis du ikke kan starte Windows – Du skal bruge et USB-stik, som du har lavet om til et “genoprettelsesdrev”, jeg forklarer dig hvordan nedenfor. Du kan også bruge din USB eller DVD, som du installerede Windows 10 med.

Du slukker computeren, sætter din DVD i eller USB-stik i. Så starter du computeren og starter op fra din DVD eller USB-stik. Hvordan du præcist starter fra din USB eller DVD-drev, er meget forskelligt. Du bliver nok nød til at prøve dig frem eller Google, hvordan det gøres med din type computer. Oftest skal man tænde computeren og trykke gentagne gange på en af knapperne. Det kan være F12, F10 eller F11. Alternativt kan du sætte det op i BIOS, men det forklarer jeg ikke her, fordi så bliver det en lang artikel 🙂

Når du starter fra dit genoprettelsesdrev kommer du ind i en blå menu. Min menu er på engelsk, så hvis din er dansk, må du selv oversætte 🙂 Du skal vælge “Troubleshoot”, “Advanced Options” og “System Restore”. Herfra bliver du guidet resten af vejen.

Sådan laver du et genoprettelsesdrev

Du klikker på “Start” og skriver “drev”. Så klikker du på resultatet som hedder “Opret et genoprettelsesdrev”. Der vil nu åbne et nyt vinue, med en guide som du blot skal følge. Du behøver ikke at sikkerhedskopiere filer, som den vil spørge dig om i det nye vindue som åbner.

Tak fordi du læste artiklen. Jeg håber du er blevet lidt klogere på systemgendannelse i Windows 10. Jeg har brugt PC i ca. 23 år, og kunne godt have brugt det en del gange…… Skriv gerne ris eller ros i kommentarene nedenfor.

Ha en skøn dag
Glen
Ejer af Medieland

Summary
Guide: Sådan kan du overspille vhs til dvd
Article Name
Guide: Sådan kan du overspille vhs til dvd
Description
Stor guide til hvordan du kan overspille dine videobånd. Flotte billeder, video og infografik.
Author
Publisher Name
Medieland
Publisher Logo

Share this post

Comments (4)

 • ole elgaard

  Hej.. I det nye windows 10 kan du ikke bare trykke på start og skrive “systemgendannelse”
  Der skal du gå ind i kontrolpanel og så skrive i søgefeltet i kontrolpanel “systemgendannelse”

  Ved ikke om det er min computer, der bare ikke søger i alt ?

  4. maj 2017 at 19:32
 • Glen

  Hej Ole

  Tak for info omkring systemgendannelse. Det er der helt sikkert nogle som får glæde af.

  Har du Windows 10 på et andet sprog end dansk? Det kan godt være grunden.
  Når du skriver nye Windows 10, mener du så opdateringen, som hedder “creators Update”?

  10. maj 2017 at 9:54
 • Bent Eckberg

  Hej
  Gendannelse har reddet min PC mange gange før i tiden, men nu er det næsten umuligt at få det til at lykkes.
  Jeg savner lidt viden om hvad man gør når man igen og igen får beskeden om at gendannelsen ikke lykkedes.
  Selv har jeg prøver næsten alt hvad jeg har kunnet finde så, som SFC, DISM, opstart og kørsel af de to i sikker tilstand
  og med frakoblet virusprogram o.s.v. men ligemeget hjælper det på begge mine PC’er.
  Lige nu kæmper jeg med, at Excel ikke mere vil tillade at indsætte billeder i regnearkene og ville gerne gendanne til før det gik galt
  uden at skulle geninstallere ca 170 programmer. Så kan du sige nuget om mislykkede gendannelse?
  Mvh Bent

  6. august 2017 at 15:04
 • Glen

  Hej Bent

  Ja det er noget skidt, for at sige det lige ud……. Hvad er grunden til at du vil gendanne, hvis din computer starter fint op? Excel, kan du jo blot afinstallere officepakken og installere den igen? Jeg bruger personligt rigtige mange programmer, men ikke ca 170 programmer, hvilket lyder af lidt mange…. Uden at gøre mig klog på hvad du har brug for, så er det måske en tanke at få en frisk installation af din computer, så du kan få ryddet ud i de programmer du ikke har behov for? 🙂

  Hvis jeg stod med dit problem, og IKKE ville geninstallere, så ville jeg starte den op i fejlsikret tilstand, bruge Ccleaner til at fjerne alle de programmer du ikke bruger ved at uninstall dem, fjerne officepakke og geninstallere den. Rense computeren med ccleaner, og de andre software værktøjer jeg nævner i denne artikkel.

  Håber det lykkes

  20. september 2017 at 8:20

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Levering 1-2 hverdage som altid - Support holder ferie indtil 3. august og derfor er der lidt længere svartider. God Sommer :-)