Børneur Med GPS

Børneur med GPS

Børneur Med GPS

Børneur med gps er en super god ide…… eller er det overvågning af dit barn….

Okay, lad mig starte med min pointe: Der er mange forskellige meninger omkring de nye børneure med GPS. Flok er lynhurtige til at kalde det overvågning af dit barn og i gamle dage overlevede man fint uden…..

Til det kan jeg kun sige 2 ting:

 1. Vi lever ikke i gamle dage. Sammenlign det med, at der var ikke computere dengang, men det er der nu. Skulle vi så også lade vær med at bruge dem 🙂
 2. Det er kun overvågning, hvis du bruger det til overvågning. Kort sagt, det afhænger af hvordan du bruger det.

 

Jeg har to skønne døtre på 3 og 6 år, og jeg har købt et børneur med GPS til mine børn. Lad mig kort forklare dig hvorfor. Jeg har arbejdet som politibetjent i 11 år, så ja, jeg er nok lidt ramt af ting jeg har set og et ønske om at have tjek på tingene… Men alle jeg har talt med omkring disse børneure, har faktisk givet mig ret….

Sidste sommer var jeg i zoologisk have med mine børn, og vi var to familier afsted med 5 børn. Der var rigtig mange mennesker, da det var i sommerferien. Pludselig mens vi gik og snakkede, var jeg uopmærksom i et kort øjeblik og så var min ene datter på 6 år forsvundet. Heldigvis opdagede vi det ret hurtigt, og der var en sød medarbejder i sådan en golfvogn, som havde taget hende med.  Så vi havde hjertebanken og let panik i et kort øjeblik.

LIGE PRÆCIS DER, ville det havde været skønt at hun havde et børneur med GPS, fordi så kunne hun trykke på SOS knappen, som havde ringet min mobiltelefon op og hun kunne have talt med mig. Herefter kunne jeg se hendes lokation på App´en.

Jeg kan nemt komme i tanke om andre situationer jeg bliver glad for uret:

 • Hvis jeg var på arbejde og ville vide om mit barn var kommet godt hjem fra skole
 • Vi er på udflugter eller rejse
 • Mit barn er ude og lege og skulle komme hjem når der er mad. Så ringer man uret op.
 • Opsætte et såkaldt “virtuelt hegn” på appen. Så får du besked, hvis barnet bevæger sig får langt væk.

 

Det ur, som jeg har købt er dette ur, som har klaret sig super godt i tests, og som jeg selv har testet blandt 8 forskellige. Det er helt klar det bedste, hvilket også er grunden til vi sælger det i Medieland.

 

Klik på billedet for at læse mere og bestille et ur

myki børneur med gps

Er et børneur med GPS sikkert? og hvad kan de?

De personer som jeg har talt med omkring dette, har ofte spurgt om det er sikkert at giver barnet et ur med telefon. De er i tvivl om andre personer kan ringe eller sms barnet, men de kan de altså ikke. Generalt er de sådan, at alle børneur med GPS kan man kun ringe eller skrive til, såfremt dit nummer er programmeret ind i uret.

 

SOS-knap på børneure

 

Mulighederne og funktionerne er de samme i alle disse børneure, uanset om du køber et drengeur eller pigeur. Den eneste forskel er farverne.

Først og fremmest kan de selvfølgelig vise tid, dag og dato, men herudover kan de også vise hvor dit barn befinder sig “realtime”. Dvs. hvor dit barn befinder sig nu, og det ser du via en APP, som du downloader til telefonen. Det bedste børneur med GPS bruger op til 24 satellitter, for at få en meget præcis gengivelse.

Der medfølger oftest en App, som fungerer til iPhone og Android, hvor det er muligt at bruge forskellige funktioner, såsom at lave et såkaldt “virtuelt hegn”. Det betyder, at hvis barnet bevæger sig ud fra dette område, så får man automatisk besked.

Børneure´s batterilevetid

Batteri til børneur med GPSLigesom i din telefon som også bruger GPS, så er et god batteri drøn vigtigt i et børneur med GPS. De bruger nemlig mere strøm end et almindeligt drenge armbåndsur, fordi det hele tiden skal holde øje med GPS positionerne.

De fleste batterier ligger fra 400 mAh og op til 600 mAh. Herudover betyder det også meget hvilken chip der sidder i uret, da nogle af dem bruger mere end andre. Det er dog ikke altid at producenten oplyser dette, og jeg har kun set det en gang. Så du skal reelt gå efter, hvad de oplyser at standbytiden er. Pt. er den højeste 72 timer.

Herudover er der den typiske sætning man plejer at sige “Du skal oplade det fuld og lade det miste alt strømmen til det går ud” – NEJ, det skal du ikke 🙂   Det er et levn fra gamle dage, hvor man brugte andre batterier. Disse børneure bruger Lithium Ion batterier, som du godt må klatlade, dvs. at kun lade lidt en gang imellem, uden at lade det helt op. Så bare giv den gas!

Alle børneure med GPS som jeg har set, oplades via et USB-stik og kan tilsluttes en oplader i stikkontakten eller i din computer´s USB-port.

Hvad skal du være opmærksom på?

Jeg har som sagt testet 9 forskellige ure, og lavet en del research, inden jeg bestilte et ur med GPS tracker hjem til Medieland, og der er meget forskel.

Det nogle af de vigste ting, er at et ur med gps, nemt kan bliver stort og klodset. Det skal passe til barnets arm og så skal det være behageligt at have på. Ellers gider barnet ikke have det på. Flere af de billige mærker er ikke særligt behagelige at bære og nogle enkelte har problemer med dårlig GPS posistion. Så køb gerne noget ordenligt, hvis du med sikkerhed vil undgå disse problemer.

Herudover skal du være opmærksom på at batteriet kan holde i 72 timer på standby, som pt. er normen.

Jeg håber du kunne bruge denne lille artikel om børneur med GPS til noget. Spørg gerne i kommentarene nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Summary
Børneur med GPS
Article Name
Børneur med GPS
Description
Test af forskellige børneure med gps og hvordan du bruger det korrekt
Author
Publisher Name
Medieland
Publisher Logo

Share this post

Comments (27)

 • Christina Madsen

  Hej. Nyttig læsning. Har en dreng på 6 som jeg overvejer denne mulighed til. Hvilket mærke vil du anbefale?
  Mvh Christina Madsen

  5. juni 2018 at 6:23
 • Glen

  Hej Christina

  Jeg vil helt klart anbefale MyKi-urene, de koster lidt mere, men det fungerer langt bedre. Dette er også grunden til, at det kun bliver disse myki som jeg vil tage ind i sortimentet i fremtiden, da de andre ure fra taiwan osv., simpelthen ikke er gode nok.

  6. juni 2018 at 9:04
 • Ginnie

  Hej, jeg overvejer kraftigt at købe et, men er det vandtæt?

  15. juni 2018 at 9:01
 • Glen

  Hej Gina

  Det er vandtæt i den forstand, at det tåler regnvejr og lidt vand, som hvis dit barn vasker hænder og kommer til at pjaske vand på det.

  Men det kan ikke tåle en tur i svømmehallen:-)

  15. juni 2018 at 9:08
 • Anna E.

  Hej
  Jeg har læst, at de i Tyskland har forbudt urene, grundet at de er alt for lette at hacke. Derved bliver de direkte farlige, da fremmede så kan hacke sig ind på uret og kontakte barnet. Ved du noget om problematikken? Og ved du, om nogle af urene har sikkerhed på, hvorved de ikke så let kan hackes?
  Venligst
  Anna E.

  16. juni 2018 at 20:29
 • Tine

  Hej. Hvordan er sikkerheden i myki forhold til at uret bliver hacket? Kan se Tyskland har forbudt disse ure til. børn og Tænk har anmeldt nogle mærker til forbrugerrådet.
  Kan jeg bruge hvilket som helst taletidskort eller abonnement til uret. Kan se at nogle fabrikanter skriver at 3 simkort ikke virker i deres produkt?

  Venlig hilsen
  Tine

  24. juni 2018 at 7:54
 • Glen

  Hej

  De ure du læser om er typisk de billige kinesiske, som du kan købe på ebay og Wish.
  Problemet ved disse ure er, at man kan sende sms komandoer til dem, hvis man
  har telefonnummeret. Du kan læse uddybende om dem her:
  https://findmykids.org/blog/en/setting-of-gps-watch-for-kids-using-sms-commands

  Dette kan man ikke med vores MyKi ure, og derfor er de sikre.
  Mht. taletidskort, så kan man bruge alle udbydere til vores MyKi-ur.

  Håber det var svar nok, ellers skriver du blot igen

  25. juni 2018 at 8:46
 • Glen

  Hej Anna

  Det er korrekt, jeg har også læst om dette. Dette omhandler de billige kinesiske modeller som man f.eks. kan købe på Wish.
  Disse modeller kan man nemlig sende sms kommandoer til, og dermed manipulere alt i uret.
  Du kan læse om det her:
  https://findmykids.org/blog/en/setting-of-gps-watch-for-kids-using-sms-commands

  De ure vi sælger er sikre, og kan ikke manipuleres på samme måde. De hedder MyKi og firmaet ligger Prag.

  God dag

  25. juni 2018 at 8:50
 • Sisse

  Hej Glen.

  Du skriver, at din datter på 3 år har fået et MyKi ur. Kan hun finde ud af at bruge det? Jeg har selvfølgelig læst om det med hacking og var bekymret for dette, men som jeg kan læse af andre spørgsmål, du har svaret på, er dette ur sikkert. Jeg har en dreng på 7 år, som det vil være perfekt til, men jeg ved ikke om min datter på 3 1/2 år er for lille til det.

  Hilsen Sisse

  4. juli 2018 at 12:11
 • Glen

  Ja, det kan hun godt, der er et ikon af en mand og af en kvinde, så det er meget intuativt, hvem hun ønsker at ringe til. Hun bruger det dog ikke til at ringe til os, men går med det fordi hun synes det er sejt/sjovt. Vi bruger det som gps sporing. Man kan bare lade vær med at programmere telefonnummere ind eller slå spærring af opkald til, hvis man er bekymret for barnet ikke kan styre det pga. alderen. Der er massere af muligheder 🙂

  5. juli 2018 at 9:37
 • henrik

  hej. VI vi gerne have en GPS tracker til vores 2 drenge på 3 og 4 år. VI kan egentlig godt undvære Telefonfunktionen indtil de bliver lidt ældre. Vil egentlig bare have en GPS key, som vi kan hænge på deres bukser men det er ikke lykkedes at finde.

  Myki er måske lidt overkill men vi kan jo bruge telefonfunktion på et senere tidspunkt. Virker Myki uret fint nok uden Telefonfunktionen?

  7. juli 2018 at 15:31
 • Maria

  Hej

  Kan det bruges i udlandet – eller skal man så have sinkort i

  11. juli 2018 at 10:57
 • Glen

  Ja det kan den. Bare sørg for at i har udlandstelefoni, og udbyderen har 2g. Det har Telia og flere andre.

  20. juli 2018 at 17:39
 • Glen

  Ja det fungerer fint. I kan gøre det på flere måder, enten deaktivere opkaldsfunktionen eller bare ikke indtaste nogle telefonnummeret i uret.

  20. juli 2018 at 17:42
 • Randi Wagner

  Hvilken app skal bruges til My
  Ki uret?
  Jeg havde et Gator ur til min 7 årige, som skulle styres via SeTracker, og det fungerede bare SLET IKKE.

  31. juli 2018 at 17:28
 • Simone

  Hej.
  Var i færd med at bestille uret, men det står det er eksklusivt abonnent, hvad menes der med dette? Kræver uret sim kort, altså et telefon abonnement? Eller hvordan?

  5. august 2018 at 19:12
 • Charlotte

  Hej Glen
  Vi har i forvejen et ur af andet mærke til vores søn, men det løber tør for batteri inden han når hjem fra skole.
  Fuld opladet når han tager afsted – også går fidus med GPS og at han kommer sikkert hjem lidt i vasken.

  Hvad er jeres erfaring med batteri på MyKi uret?

  23. august 2018 at 9:39
 • Glen

  Hej Charlotte

  Det holder 2 dage for min datter, men vi oplader det alligevel hver nat. Dog glemmer vi at lade det engang imellem, men så kan det alligevel holde 2. dagen

  31. august 2018 at 10:58
 • Glen

  Hej Simone

  Ja, det skal bruge simkort, hvis du skal kunne ringe/sms til det, og for at finde GPS positionen.

  31. august 2018 at 11:01
 • Glen

  Hej Randi

  Nej, der er en del ure som bruger SEtracker, men det er virkelig et dårligt program. Det er oftest også dette som de billige kina ure bruger.

  Myki børneuret som vi sælger bruger deres eget program, og jeg kan love dig, at det fungerer perfekt!

  31. august 2018 at 11:03
 • Lise

  Hej! Jeg er kommet til at købe et af de for billige mærker fra Kina. Det fungerer på mange måder ok, bortset fra, at app’en er dårlig og allerværst, at der er problemer med dårlig GPS position, som ikke er præcis. Er Myki børneuret garanteret præcis?

  10. september 2018 at 21:20
 • Glen

  Hej Lise
  Ja, jeg har prøvet adskillige ure inkl. kineser-modeller. Jeg garanterer dig, at Myki børneur med gps fungerer perfekt. De har også deres helt egen APP

  17. september 2018 at 14:38
 • Camilla N

  Hej Glen,

  Jeg har en pige på 7 med tendens til at stille af fra skole og sfo, derfor overvejer jeg sådan et ur, da jeg ved at hun ikke endnu kan styre at have mobil med i skole.
  Dog ville jeg aldrig få hende til at tage de der gyslige farver på – og så har det jo ingen funktion.

  Er dette ur ikke sikkert? Wonlex q50

  Og hvor meget data bruger I? Hvilket abonnement?

  Mvh Camilla.

  26. september 2018 at 9:41
 • Glen

  Hej Camilla.

  Nej det ur som du snakker om, er ikke sikkert. Det er q50 og kommer fra Kina. Jeg har testet præcis dette ur og man kan nemt sende sms koder til det.

  De ure vi sælger er sikkert. Jeg tror ikke du har kigget på farverne på vores hjemmeside. Der er også helt sorte og helt hvide versioner som vi sælger:
  Børneur GPS i forskellige farver

  26. september 2018 at 9:51
 • Maja

  Hej Glen.
  Jeg har lige bestilt et Myki ur hos jer og glæder mig, til det lander. Hvilken type simkort skal man bruge til det?
  Mvh. Maja

  10. oktober 2018 at 6:47
 • Dina Blander

  Hej Glen
  Kan uret registrere når det bliver taget af?

  23. oktober 2018 at 20:05
 • Dorthe Holtzmann

  Børnene kan ringe til mor og far men kan vi og bedsteforældre også ringe til dem eller kan vi kun sende beskeder? Kan det hackes?

  9. november 2018 at 9:40

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *