Børneur Med GPS

Børneur med GPS

Børneur Med GPS

Børneur med gps er en super god ide…… eller er det overvågning af dit barn….

Okay, lad mig starte med min pointe: Der er mange forskellige meninger omkring de nye børneure med GPS. Flok er lynhurtige til at kalde det overvågning af dit barn og i gamle dage overlevede man fint uden…..

Til det kan jeg kun sige 2 ting:

 1. Vi lever ikke i gamle dage. Sammenlign det med, at der var ikke computere dengang, men det er der nu. Skulle vi så også lade vær med at bruge dem 🙂
 2. Det er kun overvågning, hvis du bruger det til overvågning. Kort sagt, det afhænger af hvordan du bruger det.

 

Jeg har to skønne døtre på 3 og 6 år, og jeg har købt et børneur med GPS til mine børn. Lad mig kort forklare dig hvorfor. Jeg har arbejdet som politibetjent i 11 år, så ja, jeg er nok lidt ramt af ting jeg har set og et ønske om at have tjek på tingene… Men alle jeg har talt med omkring disse børneure, har faktisk givet mig ret….

Sidste sommer var jeg i zoologisk have med mine børn, og vi var to familier afsted med 5 børn. Der var rigtig mange mennesker, da det var i sommerferien. Pludselig mens vi gik og snakkede, var jeg uopmærksom i et kort øjeblik og så var min ene datter på 6 år forsvundet. Heldigvis opdagede vi det ret hurtigt, og der var en sød medarbejder i sådan en golfvogn, som havde taget hende med.  Så vi havde hjertebanken og let panik i et kort øjeblik.

LIGE PRÆCIS DER, ville det havde været skønt at hun havde et børneur med GPS, fordi så kunne hun trykke på SOS knappen, som havde ringet min mobiltelefon op og hun kunne have talt med mig. Herefter kunne jeg se hendes lokation på App´en.

Jeg kan nemt komme i tanke om andre situationer jeg bliver glad for uret:

 • Hvis jeg var på arbejde og ville vide om mit barn var kommet godt hjem fra skole
 • Vi er på udflugter eller rejse
 • Mit barn er ude og lege og skulle komme hjem når der er mad. Så ringer man uret op.
 • Opsætte et såkaldt “virtuelt hegn” på appen. Så får du besked, hvis barnet bevæger sig får langt væk.

 

Det ur, som jeg har købt er dette ur, som har klaret sig super godt i tests, og som jeg selv har testet blandt 8 forskellige. Det er helt klar det bedste, hvilket også er grunden til vi sælger det i Medieland.

 

Klik på billedet for at læse mere og bestille et ur

myki børneur med gps

Er et børneur med GPS sikkert? og hvad kan de?

De personer som jeg har talt med omkring dette, har ofte spurgt om det er sikkert at giver barnet et ur med telefon. De er i tvivl om andre personer kan ringe eller sms barnet, men de kan de altså ikke. Generalt er de sådan, at alle børneur med GPS kan man kun ringe eller skrive til, såfremt dit nummer er programmeret ind i uret.

 

SOS-knap på børneure

 

Mulighederne og funktionerne er de samme i alle disse børneure, uanset om du køber et drengeur eller pigeur. Den eneste forskel er farverne.

Først og fremmest kan de selvfølgelig vise tid, dag og dato, men herudover kan de også vise hvor dit barn befinder sig “realtime”. Dvs. hvor dit barn befinder sig nu, og det ser du via en APP, som du downloader til telefonen. Det bedste børneur med GPS bruger op til 24 satellitter, for at få en meget præcis gengivelse.

Der medfølger oftest en App, som fungerer til iPhone og Android, hvor det er muligt at bruge forskellige funktioner, såsom at lave et såkaldt “virtuelt hegn”. Det betyder, at hvis barnet bevæger sig ud fra dette område, så får man automatisk besked.

Børneure´s batterilevetid

Batteri til børneur med GPSLigesom i din telefon som også bruger GPS, så er et god batteri drøn vigtigt i et børneur med GPS. De bruger nemlig mere strøm end et almindeligt drenge armbåndsur, fordi det hele tiden skal holde øje med GPS positionerne.

De fleste batterier ligger fra 400 mAh og op til 600 mAh. Herudover betyder det også meget hvilken chip der sidder i uret, da nogle af dem bruger mere end andre. Det er dog ikke altid at producenten oplyser dette, og jeg har kun set det en gang. Så du skal reelt gå efter, hvad de oplyser at standbytiden er. Pt. er den højeste 72 timer.

Herudover er der den typiske sætning man plejer at sige “Du skal oplade det fuld og lade det miste alt strømmen til det går ud” – NEJ, det skal du ikke 🙂   Det er et levn fra gamle dage, hvor man brugte andre batterier. Disse børneure bruger Lithium Ion batterier, som du godt må klatlade, dvs. at kun lade lidt en gang imellem, uden at lade det helt op. Så bare giv den gas!

Alle børneure med GPS som jeg har set, oplades via et USB-stik og kan tilsluttes en oplader i stikkontakten eller i din computer´s USB-port.

Hvad skal du være opmærksom på?

Jeg har som sagt testet 9 forskellige ure, og lavet en del research, inden jeg bestilte et ur med GPS tracker hjem til Medieland, og der er meget forskel.

Det nogle af de vigste ting, er at et ur med gps, nemt kan bliver stort og klodset. Det skal passe til barnets arm og så skal det være behageligt at have på. Ellers gider barnet ikke have det på. Flere af de billige mærker er ikke særligt behagelige at bære og nogle enkelte har problemer med dårlig GPS posistion. Så køb gerne noget ordenligt, hvis du med sikkerhed vil undgå disse problemer.

Herudover skal du være opmærksom på at batteriet kan holde i 72 timer på standby, som pt. er normen.

Jeg håber du kunne bruge denne lille artikel om børneur med GPS til noget. Spørg gerne i kommentarene nedenfor, hvis du har nogle spørgsmål.

Summary
Børneur med GPS
Article Name
Børneur med GPS
Description
Test af forskellige børneure med gps og hvordan du bruger det korrekt
Author
Publisher Name
Medieland
Publisher Logo

Share this post

Comments (4)

 • Christina Madsen

  Hej. Nyttig læsning. Har en dreng på 6 som jeg overvejer denne mulighed til. Hvilket mærke vil du anbefale?
  Mvh Christina Madsen

  5. juni 2018 at 6:23
 • Glen

  Hej Christina

  Jeg vil helt klart anbefale MyKi-urene, de koster lidt mere, men det fungerer langt bedre. Dette er også grunden til, at det kun bliver disse myki som jeg vil tage ind i sortimentet i fremtiden, da de andre ure fra taiwan osv., simpelthen ikke er gode nok.

  6. juni 2018 at 9:04
 • Ginnie

  Hej, jeg overvejer kraftigt at købe et, men er det vandtæt?

  15. juni 2018 at 9:01
 • Glen

  Hej Gina

  Det er vandtæt i den forstand, at det tåler regnvejr og lidt vand, som hvis dit barn vasker hænder og kommer til at pjaske vand på det.

  Men det kan ikke tåle en tur i svømmehallen:-)

  15. juni 2018 at 9:08

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *