Afspil mkv filer

Afspil mkv filer

Læs hvordan man afspiller MKV videofiler…Afspil MKV videofiler og rediger dem, men denne guide. Enkelte af vores kunder, har problemer med at se vores videofiler, og derfor har vi lavet denne guide.

Når vi overspiller video til PC (eller MAC), så komprimerer vi videofilen og giver den en MKV-filendelse. Det er med 100% sikkerhed dette, som kan drille enkelte kunder. HUSK, at du kan se vores videoer omkring emnet lige her:

 

Hvorfor komprimerer vi til MKV?

Vi komprimerer videofilerne, da et 4 timers VHS bånd let kan fylde 7 gb. Det er rigtig meget plads og det kan drille, når denne fil downloades. Så for at spare plads på jeres computer, vores computere og gøres jeres download hurtigere, så har vi valgt at komprimere videofilerne. Dette gøres ved at påføre et Divx Plus codecs og H264 i MKV-filformat.

Dette betyder, at i får en videofil som fylder omkring 25% af orginalen, UDEN kvalitetsforringelse…..

 

Afspil MKV filer med VLC player

Hvis du ikke kan se vores videofil, så skal du downloade en videoafspiller som kan vise MKV-filer. Der findes mange forskellige, men vi anbefaler VLC-player som er gratis og kan hentes her: http://www.videolan.org/vlc/. Når du har downloaded det til din computer og installeret det, kan du afspile MKV filer ved at dobbeltklikke på dem, eller trække og slippe dem ind i selve programmet.

Hvordan redigerer jeg min MKV-videofil

Når man vil redigere sin videofil, skal man bruge et videoredigeringsprogram, og disse kan opføre sig meget forskelligt, når man indlæser en videofil.

Nogle programmer vil slet ikke indlæse MKV-filer og andre vil gerne. Yderligere vil nogle programmer, som f.eks. iMovie(til MAC) gerne have, at man bruger deres egen filformat.

Derfor tager jeg udgangspunkt i to nemme og gratis programmer til PC og MAC, nemlig Microsoft Movie Maker og iMovie.

Til PC bruger vi Microsoft Movie Maker, som kan downloades fra: http://windows.microsoft.com/da-dk/windows-live/movie-maker#t1=overview.

Herefter skal vi downloade et program som hedder Handbrake, og det kan du hente herfra: http://handbrake.fr/.

Nu skal du tage din MKV-videofil og kører dem igennem Handbrake, hvorefter du skal åbne dem med Movie Maker.

  1. – Indlæs filen i Handbrake ved at klikke “Source” og vælge din fil.
  2. – Vælg “normal” i højre side og sikre dig at filendelsen hedder mp4.
  3. – Vælg en destination ved at klikke “Browse” eller “Gennemse”

Herefter sætter du den blot igang ved at klikke “Start”, og efterfølgende kan du indlæse din nye MP4 fil i Microsoft Movie Maker. Bemærk, at efter konveteringen kan du uden problemer afspille mkv-filen, men nu hedder den nye fil bare mp4 fil og er derfor ikke en mkv fil længere.

Til MAC bruger vi iMovie, som er installeret på alle MAC´computere fra fabrikken. Du finder dette program, som et stjerne ikon i menubjælken i bunden af siden. Herefter skal du bruge Handbrake(se link ovenfor), og så følger du ellers bare samme fremgangs metode som på PC´en ovenfor.

Husk, at når du skal indlæse MP4-filen i iMovie, så skal du starte programmet og vælge “Filer” -> “Importer” -> “filmklip” eller “film”.

 

Jeg håber du kunne bruge guiden.

Hav det godt
Glen Medieland.dk

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *