Guide: Sådan kan du overspille vhs til dvd

Overspille VHS til DVD

Guide: Sådan kan du overspille vhs til dvd

Stor guide omkring videooverspilning…..  Jeg har siden 2006 overspillet videobånd til dvd for private og selvstændige, og har regnet mig frem til, at jeg ialt har overspillet ca. 3500 bånd på 8 år.  Dette har givet mig en del erfaring og viden omkring at overspille vhs til dvd, da jeg hele tiden tjekker op på de nye teknologier både udstyrsmæssigt, men også software mæssigt. Jeg ønsker jo, at gøre det så godt som muligt, da jeg prøver at sætte mig i kundens sted og forestiller mig, at det er mine private optagelser som skulle spilles over.

I denne artikkel vil jeg give dig guldkornene af disse 8 års viden og erfaring….. Ja, det lyder alt sammen meget fint, men…….Hvorfor????

Det er en overvejelse jeg har gjort gennem længere tid. På den ene side, risikerer jeg at miste nogle kunder i Medieland, da de måske vil gøre det selv. På den anden side, så tror jeg, at jeg viser folk at jeg virkelig ved noget om emnet og folk dermed vil komme til mig denne gang, eller en anden gang…

Ærlig talt, så er jeg nået frem til, at sidste tanke giver mig flest kunder, og derfor har jeg lavet denne guide fyldt med tips og tricks. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det professionelle udstyr og software vi bruger i Medieland, giver en bedre kvalitet, og ønsker du at vi overspiller dine VHS til DVD, så kan du bestille her.

 

Hvad skal du bruge?

Jeg har set forumindlæg på internettet, hvor folk vil overspille VHS til DVD, og taler om at bruge en kombi VHS/DVD maskine. LAD NU VÆR……. Jeg siger det gang på gang……. De læserhoveder som læser DVD-skiverne, er sjældent af god kvalitet, og vigtigst af alt, disse maskiner brænder en 4 timers VHS kasette ned på 1 stk. DVD. Det er rigtig dumt, da DVD-skiver max. kan indeholde 120 minutter…..Ergo, så bør de fylde 2 DVD-skiver.

Du skal istedet bruge en PC/MAC, 1 stk. videoafspiller og en videokonverter.

Hvis du sidder med båndene i hånden, så står der på dem hvilken slags de er. Jeg tør næsten vædde på, at du har en af følgende typer, da de er mest almindelige: VHS, VHS-C, Dv-mini, HI8 eller Video8. Hvis dine bånd er en af de 3 sidstnævnte, så skal de afspilles i et kamera, da de ikke kan afspilles i en videoafspiller. VHS passer direkte i videoafspilleren, mens VHS-C skal ned i en omformer-kasette, som ligner et VHS-bånd.

 

Infografik om de forskellige båndtyper:

Overspille VHS til DVD med infografik af medieland

 

 

Når du skal igang med at overspille vhs til dvd, skal du sætte båndet i afspilleren, tilslutte afspilleren med din konverter og tilslutte din konverter til din computer.

Næsten alle konvertere har ikke et medfølgende RCA-kabel, så det skal du ud og købe, hvis det skal tilsluttes scart-indgangen. Du kan også tilslutte konverteren til komposite-indgangen, hvis din video har sådan en.
RCA-kablet skal tilsluttes scartudgangen på din video(hvor der står noget ala. AV), og tilsluttes komposite(stikket med de 3 forskellige farver) som sidder på din konverter. Konverteren tilsluttes herefter din computer med USB stik. Dette kan godt virke lidt forvirrende, men der følger oftest en god manuel og fabrikstegninger med.
Konverteren er den som konverter dit analoge videosignal fra videoafspilleren eller kameraet, til digital format på computeren.

 

Opsætning når du skal overspille vhs til dvd:

videooverspilnings setup

 

 

Hej! Jeg er et RCA-kablet og ser således ud:

RCA-kabel til at overspille VHS til DVD

 

 

 

Hvilken konverter er bedst til at overspille vhs til dvd?

Denne komponent er ekstremt vigtig, da det er denne, som laver dit analoge signal om til digital. Dette påvirker både lyd og billedet… mange køber en billig såsom AGK i Bilka til 240 kr. og det er dumt…Bevares, jeg gjorde da det samme i starten :-)

Problem med disse er, at de bare ikke er gode nok til at overspille VHS til DVD. Du får et dårlig billedet og videokvalitet. Herudover er de ikke altid lige gode til alle de forskellige videofabrikanter, da de taber billedet på nogle af dem og slutligt så kan computeren ikke altid finde konverteren. Der er flere minusser, skal jeg fortsætte???…

Gør dig selv en kæmpe tjeneste, KØB KVALITET!
Det er film og minder fra dit liv, og jo bedre en konverter = Jo bedre resultat.

Jeg har efterhånden prøver en del forskellige konvertere, lige fra AGK, Honestech til Noname, men den bedste til dags dato er uden tvivl ClimaxDigital Videograbber.

 

DET fungerer…. og du kan købe den lige her med inkl. alle kabler du skal bruge:
Klik her og køb ClimaxDigital Videograbber inkl. kabler

PS. når du køber denne videograbber hos os, får du gratis tilsendt en installationsvideo samt en video med tips & tricks.

VideograbberOverspilning af videobånd med Videograbber

Hvilken videomaskine skal bruges:

Jeg anbefaler en 6-hovedet videomaskine fra JVC. Jeg har helt klart de bedste erfaringer med dem. De holder længst, har bedste billedet og lydkvalitet.

Du kan også bruge en 4-hovedet og få et udmærket resultat. Det allerbedste er dog en 6-hovedet videoafspiller med komposite udgang, da du så slipper for at bruge RCA-kablet og jeg mistænker dette kabel for at drille lidt nogen gange, da signalet dermed også skal igennem dette. Længere kabel=længere signal-rejse=udsving i signal muligt……
De førnævnte råd gælder kun når du skal overspille vhs til dvd, da man kun skal bruge selve kameraet og et komposit stik når man overspiller DVmini, Hi8 og video8.

Hvilken computer skal du bruge?

Der er ikke nogen voldsomme krav til din computer, de skal dog opfylde konverterens systemspecifikationer. Det står på pakken hvad der kræves. Men jeg har dog et par råd, som du kan bruge eller lade vær.

-Brug ikke en laptop, jeg har oplevet mange problemer med disse. Hvad det præcist er, ved jeg ikke men gætter på chipsættene…. Nogle fungerer, andre gør ikke.

-Lad din computer være når du overspiller vhs til dvd. Det sker i realtime, dvs. at du starter videoen og computeren optager signalet. Hvis du pludselig bruger din computer til noget andet, og bruger mange af dens resoursser, kan du risikere at den ikke kan følge med, og så får du et udfald i optagelsen.

 

 

Min afspilning stopper pga. kopibeskyttelse

Lad os starte med at slå 1 ting fast….. Det er lovligt at kopiere sine egne vhs til dvd, til EGET FORBRUG. Det er ulovligt at give/vise dem til andre…..  Derfor har jeg ingen moralske skrupler med at skrive en løsning på dette problem. Du skal da have lov til at beholde alle dine Disneyfilm, som du har købt og betalt i tidernes morgen. Tiderne skifter, og videobånd bliver slidt eller mister magnetismen, og derfor er det oplagt at få overspillet sine videobånd til dvd.

 

Kopibeskyttelse eller ej:

Kopibeskyttelse af VHS

 

Nu skal du høre…..Problemet er det program som du bruger til at fange signalet med på din computer. Der ligger ingen begrænsninger i videokonverteren. Jeg ved, at Arcsoft har lavet et program som hedder Showbiz 2, og det koster ca. 240 kr. i skrivende stund. Dette KAN digitalisere dine kopibeskyttede bånd uden problemer. Det eneste du skal være opmærksom på, er om programmet understøtter din konverter. Det understøtter vores anbefalet videograbber ClimaxDigital, AGK og Honestech, men jeg har ikke nogen komplet liste. Det bedste du kan gøre er, at tage chancen, google det eller kontakte Arcsoft og spørge dem.

 

 

Plads og filformat

Vælger du at overspille din video til PC, så får du dem som en ukomprimeret mpeg-fil. Disse videofile fylder som et ondt år. Du kan komprimerer dem med et codecs, så de fylder mindre, men alt dette vil jeg komme ind på i en anden artikkel.

De fleste programmer gemmer dine videofile i Mpeg2-filformat, og det er tilstrækkeligt til de båndtyper som du skal overspille. Man får i nogle programmer muligheden for Mpeg4, men dette er unødvendigt.

Du kan regne med, at 1 times video fylder ca. 2 gb. Så kan du selv regne ud, hvor stort et USB-stick du skal bruge ?

 

 

Ligger du dine film på en ekstern harddisk eller USB-stick

Du har lovet din mor og far, at overspille deres film til et usb-stick.

Start med at optage filmene ned på din harddisk, da forbindelsen er hurtigere hertil, end direkte til USB eller harddisk. Dermed undgår du at risikere uønsket tab af film og lyd i dine overspilninger. Når du er færdig, så kan du flytte eller kopiere videofilmene over på selve harddisken eller usb-sticket.

MEN inden du gør dette, så sikre dig, at din harddisk eller USB-stick er formateret i NTFS format, da du får problemer med videofile over 2 gb, hvis det er FAT16.

Jeg kan ikke huske det på MAC, og jeg har ingen MAC, så det må du google selv, men mener du skal ind i ”Finder” og klikke på dit udstyr efterfulgt af tryk på CMD+i. Her skal du også bruge et andet filformat.

På Windows computere skal du ind i ”Denne computer” som oftest ligger på skrivebordet, højreklik på dit udstyr(usb-stick eller ekstern harddisk), som videofilene skal ligge på. Herefter vælger du ”Egenskaber”. Der åbner du et vindue, hvor du kan se ”Filsystem: NTFS”.

Står der FAT16 skal du i ”Denne computer” højreklikke på dit udstyr og vælge ”formater” og herfter den rigtige filformat(NTFS)

 

De bedste tips af Medieland

 

 

 

Råd til når du skal overspille vhs til dvd

OG NU, MINE DAMER OG HERRER, rådet over dem alle….. Brænd din DVD-skiver med MAX. 4X i hastighed. Ja ja, jeg ved godt du har en ny og god dvd-brænder som kan brænde 42x speed, men TRO MIG…. Brænd med 4x speed MAX.  Det giver en meget bedre brænding på dine DVD-skiver. Jeg har erfaret, at  mange DVD-afspillere og iMac´s, hopper rundt i filmen, hvis du brænder hurtigere.

Et andet tip, er at rengøre din videoafspiller´s hovedet inden du skal overspille vhs til dvd. Jeg er i gang med at lave en guide om dette, og jeg skal nok skrive et link når jeg er færdig. Kan du ikke vente, så find en video om emnet på www.youtube.com

 

Husk, at hvis du har mistet modet, så overspiller Medieland gerne din video til DVD.

 

Om Medieland

Medieland er en mindre virksomhed, som jeg stiftede i 2006. Vi overspiller videobånd til DVD, og har udstyr til alle bånd som er serieproduceret siden 1970. Du kan få dem leveret på DVD eller som videofil. Herudover tilbyder vi computerhjælp til private og mindre virksomheder, hvilket kunne være, hvis din computer ikke vil starte, er blevet langsom, ikke kan printe osv.

Tak fordi du læste min guide, jeg håber du kunne bruge den… Skriv gerne en kommentar nedenfor 🙂


PS. Få besked når der kommer en ny artikkel og få gode tips/tricks, tilmeld dig vores nyhedsbrev.
Jeg lover dig, at jeg ikke spammer dig 🙂

Summary
Guide: Sådan kan du overspille vhs til dvd
Article Name
Guide: Sådan kan du overspille vhs til dvd
Description
Stor guide til hvordan du kan overspille dine videobånd. Flotte billeder, video og infografik.
Author
Publisher Name
Medieland
Publisher Logo

Share this post

Comments (18)

 • Birgit Christensen

  Når jeg har tilsluttet min VHS til computer via konverter mærke magixx, så er der ikke farver på afspilningen, hvordan kan jeg adhjælpe dette problem?

  25. februar 2017 at 17:33
 • Glen

  Hej Birgit. Der kan være flere problemer, men dette ses ofte, hvis det er NTSC-bånd som du prøver at overspille. Endvidere vil jeg anbefale den konverter, som jeg nævner oppe i artiklen, som er bedre end Magixx.

  27. februar 2017 at 12:54
 • Thomas

  VIDBOX Video Conversion Suite VS. Honestech VIDBOX Video Conversion for Mac
  Hvilken skal man købe..?

  9. april 2017 at 13:49
 • Glen

  Det kommer an på hvad du har brug for? Prøv at se i beskrivelsen, der beskriver den at du får RCA-kabel med og software i Suite-versionen. Men hvis du har dette, så skal du vælge den anden.

  10. april 2017 at 13:08
 • Erik Jespersen

  Super godt indlæg du har skrevet,det har givet mod på at komme igang med alle de gamle optagelser.
  Jeg har købt programmet som du har foreslået, dog V8.
  Har formateret en gammel HP stationær maskine med Windows 10 PRO, var født med XP, hvor specifikationerne stemmer med programmet.(ikke meget over)
  Når jeg overspiller fra videokamera til computer hakker billede som den ikke kan følge med.
  Har prøvet flere indstillinger i programmet, men uden det ændre sig.
  På en bærbar PC virker det fint.
  Har du en ide til hvad det kan være?

  16. april 2017 at 8:15
 • Glen

  Hej Erik

  Det kan være flere ting, f.eks. skriver du at du bruger en gammel computer…. Måske er den for gammel?

  Jeg tænker, at det mest sandsynlige er, at du har taget en gammel computer, som ikke er kompatibel med windows 10. Det kan betyde, at den ikke kører optimalt, da der ikke findes Windows 10 drivere til din gamle computer.
  Dermed har du ikke installeret en driver til dit grafikkort, hvilket resulterer i at billedet hakker….

  Tjek selv, du kan se det under enhedshåndteringen. Højreklik på start-flaget nederst til venstre og vælg enhedshåndtering. Håber det lykkes dig

  20. april 2017 at 19:04
 • Usman

  Hej,

  jeg skal til at købe en USB grabber hvilken vil du anbefale?

  Det er VHS bånd til PC og jeg har en S-VHS afspiller

  /Usman

  22. april 2017 at 17:11
 • Glen

  Hej Usman

  Jeg har prøvet en del forskellige videograbbere, når jeg har skulle overspille vhs til dvd.

  Jeg vil helt klart anbefale den, som vi selv sælger. Det er den bedste jeg har prøvet til d.d.

  http://medieland.dk/produkt/videograbber-video-pc-konverter/

  10. maj 2017 at 9:50
 • Anders Jensen

  Hej Glen
  Tak for et rigtig godt indlæg. Jeg har en del gamle vhs-bånd jeg gerne vil have digitaliseret så jeg fulgte din “opskrift”, købte den anbefalede videograbber og installerede det hele på computeren. På trods af at det er vhs-bånd jeg selv har optaget gamle film og andet på får jeg tit meddelelsen fra Showbiz at videobåndet er kopibeskyttet. Det kan ske 20 min inde i filmen eller 1 inde i filmen eller noget helt andet afhængigt af hvilket bånd jeg afspiller. Du skrev videre i artiklen at dette kunne være et problem og at man så kunne bruge Arcsoft Showbiz 2. Jeg har ledt må google og hos Arcsoft også for at finde Showbiz 2, men det har ikke lykkedes mig. Kan du hjælpe mig med at finde programmet?
  Mvh.
  Anders

  18. juni 2017 at 19:00
 • Glen

  Hej Anders

  Selv tak, jeg er glad for du kan bruge det og har glædet af indlægget.

  Mht. til problem, så kan man sagtens løse det. Det skyldes en fejl i programmet, som er rettet i den nyere version.
  Jeg skal bare lige høre hvilken videograbber som du har? Er det den som jeg anbefaler som hedder Climax Digital ?

  Du har gratis emailsupport, fordi det er et PLUS-produkt, så send mig en email, så sender jeg dig PLUS-videoen som medfølger. Denne video løser dit problem, da det blot er en fil man skal tilføje til programmet 🙂

  God sommer!

  mvh.
  Glen

  19. juni 2017 at 9:18
 • Tommy

  Hejsa, jeg overspiller ofte videobånd i ganske udmærket kvalitet, har selvfølgelig kigget efter hvad du anbefaler:) Jeg har dog lige et spørgsmål i forhold til det amerikanske NTSC, jeg har en privat optagelse fra Grønland som er optaget i NTSC, når jeg optager og vil konvertere til Pal bliver det kun sort/hvid, jeg har tidligere haft bøvl med det og har af og til benyttet en dvd optager til formålet, har du nogen ideer til grabbere der understøtter dette. Pt. benytter jeg mig af både Ezcap og Climax

  12. juli 2017 at 9:12
 • Glen

  Hej Tommy

  Climax understøtter ihvertfald NTSC, men jeg ved ikke Ezcap….
  Du skal også bruge en videoafspiller, som understøtter NTSC afspilning til PAL TV. Det plejer at stå på fronten af videoafspilleren.

  Hvis din video ikke understøtter NTSC, så oplever du netop at dine bånd bliver sort/hvide….. Desværre er det ikke alle videoafspillere, hvor det fungerer særlig godt med NTSC afspilning på PAL TV…. Tjek din video afspiller understøtter dette, eller prøv emd en anden videoafspiller.

  24. juli 2017 at 11:29
 • Leni U. Hansen

  Hej, jeg er den lykkelige ejer af en del gamle danske klassiske film på bånd – film, der for de flestes vedkommende er udgået – jeg er en kende bekymret for holdbarheden og vil derfor gerne lægge filmene på dvd. Hvordan og hvor begynder jeg.
  De bedste hilsner, Leni

  8. september 2017 at 10:57
 • Glen

  Hej Leni

  Det kan jeg godt forstå du er, fordi filmstrimlerne på båndene holder på lyd og billeder ved hjælp af magmetisme. Denne magmetisme forsvinder med alderen, og dermed bliver dit billedet og lyd dårligere og dårligere.(også selvom du ikke bruger det)

  Så mit råd er du læser denne guide, starter med at anskaffe dig en videokonverter, hvor jeg anbefaler denne videokonverter
  Herudover skal du bruge en vhs-afspiller. Hvis du vælger at købe den videokonverter som jeg anbefaler, så får du en gratis instruktionsvideo med, som forklarer hvordan du sætter det sammen og kommer igang.

  God fornøjelse

  20. september 2017 at 8:09
 • Bjarne kristensen

  Hej
  Har en del bånd af forskellige art med optagelser fra årene der er gået, ville godt have dem på cd
  Hvad koster feks. 1 time at overspille
  mvh
  Bjarne kristensen

  23. september 2017 at 7:37
 • Alexander Leo Christiansen

  Jeg har converteret bånd i årevis og er næsten færdig, mangler kun de sidste små 100 bånd. Men nu er mit program umiddelbart stået af.

  Jeg har alt udstyret, havde en bestemt computer hvor det virkede, men nu er den helt kaupt, og min nye vil ikke godtage programmet. Vi snakker om Envivo. Et program der skal installeres med CD. Den vil godt installere den del der gør at jeg kan redigere en dvd, men driveren nægter den. Sikkert fordi min computer er ny.

  Jeg så hele din tekst heroppe og den er fin nok, bortset fra jeg overhovedet ikke kunne finde hvilke programmer man skal bruge når man convertere en vhs fra vhjs maskine til filer på computeren.

  Vil du hjælpe mig? 🙂

  Mvh Alexander

  29. oktober 2017 at 17:29
 • Glen

  Hej Bjarne

  Vi overspiller desværre ikke bånd mere.

  2. november 2017 at 14:47
 • Glen

  Hej Alexander

  Jeg fortrækker Arcsoft Showbiz. Det er super godt og simplet

  2. november 2017 at 14:49

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *